Gdje kupiti

Proizvodi su dostupni u ljekarnama u Hrvatskoj.

Česta pitanja

Česta pitanja

Zašto žene češće pate od zatvora?

Dulcolax - Zašto žene češće pate od zatvora?

Činjenica da žene imaju opstipaciju otprilike 2 do 3 puta češće od muškaraca je povezana s hormonskim fluktuacijama. Za vrijeme druge polovice menstrualnog ciklusa se mijenja ravnoteža hormona, zbog čega dolazi do tromosti crijeva i opstipacije. Prirodne promjene u proizvodnji hormona uslijed menopauze također mogu dovesti do češćeg zatvora.1,2,3

Utječe li Dulcolax na učinkovitost kontracepcijskih pilula?

Dulcolax - Utječe li Dulcolax na učinkovitost kontracepcijskih pilula?

Sigurnost kontracepcijskih pilula nije smanjena ako se Dulcolax koristi prema uputama. Dulcolax ne ometa apsorpciju aktivnih sastojaka pilule u tankom crijevu. Međutim, pojava neželjenog proljeva bi mogla utjecati na njihovu učinkovitost. Zbog toga je važno pravilno doziranje bilo kojeg lijeka protiv zatvora.

Koliko često je normalno imati nuždu?

Dulcolax - Koliko često je normalno imati nuždu?

Od 3 puta dnevno do 3 puta tjedno se smatra zdravim i normalnim pražnjenjem stolice.4

Ima li smisla koristiti Dulcolax svaki dan?

Dulcolax - Ima li smisla koristiti Dulcolax svaki dan?

Dulcolax nije potrebno koristiti svaki dan. Nakon uspješne primjene lijeka, sadržaj debelog crijeva se temeljito isprazni i može proći 2 do 3 dana prije nego se crijeva ponovno napune kako bi se potaknulo prirodno pražnjenje crijeva. Kao i ostale laksative, Dulcolax tablete i čepići se u načelu ne smiju kontinuirano primjenjivati dulje od 5 uzastopnih dana bez utvrđivanja uzroka zatvora. Ako su vam laksativi potrebni svaki dan, ili imate bolove u trbuhu koji ne prestaju, obratite se vašem liječniku.

Može li se Dulcolax koristiti tijekom trudnoće?

Dulcolax - Može li se Dulcolax koristiti tijekom trudnoće?

Bilo koju vrstu lijekova treba koristiti oprezno kada je riječ o trudnoći i dojenju. Ako ste trudni ili dojite, mislite da biste mogli biti trudni ili planirate trudnoću, obratite se liječniku ili ljekarniku za savjet prije nego uzmete ovaj lijek. Dulcolax tablete i čepići se smiju primjenjivati tijekom trudnoće i dojenja isključivo uz prethodnu preporuku liječnika.

Prije upotrebe pažljivo pročitajte uputu o lijeku, a o rizicima i nuspojavama upitajte svog liječnika ili ljekarnika.

Datum zadnje izmjene: siječanj 2024.

© 2024 - Sva prava pridržana STADA - Dulcolax